Gyakran Ismételt Kérdések

D&D Gifts & Merchandising avatar

Itt olyan kérdések és válaszok vannak, amelyekkel munkánk során többször is találkoztunk, és hasznos információ lehet azoknak, akikben kérdés merül fel a reklámajándék, emblémázás, gyártás vagy bármely más, az ajándéktárgy témához kapcsolódóan.

Ha nem található itt a válasz, lehet minket bármikor kérdezni e-mailben!
Hogyan történik egy üzleti ajándék megrendelés?

Tallózzon reklámajánék katalógusainkból, egyedi kínálatunkból! –> Válassza ki a reklámajándékkat! –> Kérjen ajánlatot tőlünk! –> Az ajánlat elfogadása –>Megkezdjük a gyártás, emblémázást –>Értesítést küldünk amint elkészültek a reklámajándékok –> Igény esetén kiszállítjuk az emblémázott ajándékokat.

Az oldalon feltüntetett árak tartalmazzák az ajándékok emblémázás költségét?
A feliratozás sokszínűsége miatt az ajándékok ára nem tartalmazhatja az emblémázás árát. Reklámajándék emblémázásra külön adunk árat a kívánt embléma/logo/felirat ismeretében, részletezve a költségeket a megfelelő emblémázási eljárásnak megfelelően, amit az ajándéktárgy anyaga határoz meg. Ajánlatunkban részletesen feltüntetjük az adott reklámajándék emblémázási költségeit külön-külön és összevonva is, így a megrendeléskor minden részlet egyértelmű és tisztázott, nincsenek rejtett költségek.

Milyen fizetési feltételekre lehet számítani?
Ajánlatunk tartalmazza a részletes fizetési feltételeket, lehetőségeket. Alap esetben az ajándékok irodánkban vehetőek át készpénzes fizetés vagy az átutalást igazoló banki bizonylat ellenében.

Kiszállítást tartalmaznak az ajándéktárgyak árai?
Nettó 500 000.-Ft feletti megrendelés esetén az ajándéktárgyakat házhoz szállítjuk Budapest területén.
Nettó 1 000 000.-Ft feletti megrendelés esetén az ajándéktárgyakat házhoz szállítjuk országszerte.
Egyéb esetben az ajándékokat külön szolgáltatás keretén belül szállítjuk házhoz, külön díjszabás ellenében.
Ajánlatunk tartalmazza a kiszállítás költségeit, ha az ajánlatkérésben kértek kiszállítást. A mindenkori szállítási díjakról kollégáink adnak felvilágosítást.

Mennyibe kerül az ajándéktárgyak emblémázása?
A kívánt embléma színeitől és méretétől függ. Küldje el nekünk az emblémát/logot/feliratot, valamint azt, hogy melyik ajándéktárgyra szeretné. Komplett és részletes írásos ajánlatot küldünk minden érdeklődésre, látványtervvel kiegészítve.

Mennyi a reklámajándékok gyártási ideje?
A standard gyártási idő hazai készlet esetén 5-7 munkanap.
Nemzetközi készletről történő szállítás esetén további 10-15 munkanappal kell számolni.
Ajánlatunk minden esetben tartalmazza az adott ajándéktárgynak megfelelő szállítási/gyártási/emblémázási időt.
Szezonálisan a gyártási idő növekedhet.

Mit jelent az, hogy ”színek száma” egy embléma vagy logo esetében?
Egy reklámajándékra kerülő nyomat egy vagy több színből állhat. Direkt színek esetén meg lehet számolni, hány színből áll az embléma. Ha fényképhez hasonló a nyomat, akkor CMYK rendszerű négy színes emblémázásról beszélünk. A reklámajándékok esetében vannak technológiai kötöttségek, például egy reklámtoll esetében egy adott modellre kerülhet négy direkt színes vagy CMYK nyomat is, míg egy másik modell csak két direkt színnel emblémázható. Katalógusainkban található reklámajándékoknál mindenhol fel van tüntetve, hogy hány színnel és milyen eljárással lehet emblémázni, feliratozni.

Mi az a pantone színkód?
A pantone színkód egy egységes rendszer, ami a nyomtatásban megjelenő színek egyezőségét hivatott biztosítani. Példa: a pantone 185 piros a ”kóla” piros, mindenhol ugyanaz a szín fog megjelenni nyomtatott anyagokon vagy mondjuk ajándéktárgyakon. A reklámajándék emblémázás terminusában mindig pantone színkódra van szükség.

Mi a különbség a 4C ”color” és a direkt színes embléma között?
A 4C, vagy color embléma általában színátmenetet vagy fényképet tartalmazó kép.
Példa:
Ez egy négy színes CYMK nyomat, ahol a cián, a sárga, a magenta és a fekete keveredéséből alakul ki a nyomat:

cmyk

A direkt színes embléma egy vagy több direkt színből áll össze, vagyis a színek nem ”keverednek”.
Példa:
Ez egy öt direkt színes nyomat, ahol a színek jól elkülöníthetőek, nincs színátmenet.

direkt színek

Mi az, hogy alátöltő flekk szükséges az emblémázáshoz?
Olyan ez, mintha színes papírra próbálnánk fényképet nyomtatni. Ha az alap nem fehér, a színek eltolódnak.
Ilyenkor kell az ”alátöltő flekk”, ami egy láthatatlan fehér alapot ad az emblémának/logonak/feliratnak.
Azért nem látható, mert követi a nyomat formáját, viszont szükséges, hogy a kívánt reklámajándékon tökéletes legyen a feliratozás.

Milyen minőségűek ezek az ajándéktárgyak?
Az üzleti ajándékok minősége igen széles skálán mozog. Egyértelmű, hogy a legolcsóbbak tartoznak a szóróajándék kategóriába. Bár ezektől nem feltétlenül kell tartani, érdemes nem a legolcsóbb ajándékot választani. Reklámajándék kategóriába az általánosan elfogadott minőség tartozik, ezek ár/érték arányban a legjobb választásnak bizonyulhatnak. Reprezentációs ajándéknak csak a legmagasabb árkategóriát ajánljuk – itt már nincs kompromisszum, csak a legjobb ajándéktárgyak találhatóak itt.

Reklámajándék emblémázás utánrendelés
Az utánrendelés azt jelenti, hogy egy, már készült termékből változtatás nélkül újakat rendelnek. A legtöbb esetben ilyenkor, néhány speciális esetet leszámítva az előkészítési költségek fele kerül felszámolásra. Tamponnyomás esetén a film és a klisé, szitanyomás esetén a film már rendelkezésre áll, azonban a termék emblémázására újra be kell állni, sőt, szitanyomás esetén a sziták korlátozott idejű használhatósága miatt újra kell készíteni őket a meglévő filmek alapján. Összességében rövidebb idő alatt készülhetnek el, és olcsóbbak is lesznek az utánrendelt emblémázott ajándéktárgyak.

Vélemény, hozzászólás?

Verified by MonsterInsights